Regnskapsordbok fra e-conomic

Finn svar på regnskaps- og bokføringsbegreper

Fakturaskanning - Hva er fakturaskanning?

Fakturaskanning er konvertering av papirer og dokumenter til digitale filer, som gjøres ved hjelp av en skanner.

I e-conomic regnskapsprogram kan du legge til en tilleggsmodul for skanning som gir deg tilgang til fakturaer der du befinner deg. Her kan du se en hjelpevideo om modulen skanning.

Fakturaskanning brukes altså for å få dokumenter i papirform over i elektronisk format.

Hvordan skanner man fakturaer?

Selve skanningen av fakturaer kan man ta selv, eller man kan få et profesjonelt byrå til å gjøre jobben.

Velger man å gjøre det selv, finnes det forskjellige løsninger. Man kan velge å kjøpe en dedikert skanner, eller man kan velge en printer som har skanner innebygget. Sammen med skanneren følger det med et skanneprogram, hvor man styrer formater og oppløsning.

Bruk fakturaskanning til å sende fakturaene via e-post

I noen programmer kan man dessuten sende dokumentene direkte via e-post, uten at du først mellomlagrer på PC-en. Det er spesielt fornuftig hvis man bruker et program som e-conomic, hvor man mottar og lagrer dokumenter via e-post.

Fordelen med fakturaskanning

Fordelen med fakturaskanning, er at man ikke behøver å sende fakturaen i posten, men kan sende elektronisk. Bruk av elektronisk utsendelse er også mer sikkert, da brev ikke går tapt i posten, og det er mer langsiktig å lagre fakturaer elektronisk enn det er i papirform da det som regel alltid kan hentes frem.

Håndtering av dokumenter i e-conomic

Det finnes flere forskjellige programmer på markedet til håndtering av dokumenter, og hvilket man bør velge avhenger naturligvis av behov og formål.

De skanneprogrammene man kan lese mer om på vår hjemmeside, er for det første vår egen fakturaskanning. Denne kan håndtere både fakturaer og øvrige dokumenter, som man ønsker å lagre i e-conomic.

App for fakturaskanning

Skanneleverandøren Ibistic har laget en integrert app til e-conomic, slik at data og dokumenter kan overføres elektronisk. Ibistic Invoice System er en avansert skanneløsning, hvor programmet selv tolker data på fakturaene. I tillegg kan man sette opp systemet med godkjenningsrutiner.

Fakturaskanning i e-conomic

e-conomic regnskapsprogram tilbyr muligheten til å legge til en tilleggsmodul for skanning som gir deg tilgang til fakturaer der du befinner deg. Les mer om hvilke funksjoner som tilbys i tilleggsmodulen Skanning.

 

Har du bruk for et faktura- og regnskapsprogram?

e-conomic regnskapsprogram gjør fakturering og regnskap enkelt.

Ja takk, jeg vil gjerne ringes opp av e-conomic.