Regnskapsordbok fra e-conomic

Finn svar på regnskaps- og bokføringsbegreper

EHF - Hva er EHF?

EHF står for "Elektronisk handelsformat" og er et standard for e-faktura og e-kreditnota. Elektronisk faktura, kreditnota og purring utføres ved å sende en datafil i standard format til mottaker.

Du kan enkelt sende EHF-fakturaer gjennom e-conomic regnskapsprogram. Les mer om hvordan du sender EHF-fakturaer fra e-conomic i vår online hjelpefunksjon.

Det er et krav at fakturaer til det offentlige sendes i formatet EHF.

Bakgrunn for EHF

Et av målene med EHF er å spare miljøet. Med ca. 25 millioner fakturaer til det offentlige per år (per 2011) som skal transporteres med bil og fly, så er det mye å spare på at dette nå må sendes elektronisk. Det er også mye tid og ressurser å spare når man slipper å skrive det ut på papir, pakke det i konvolutter og betale for porto og ikke minst de ansatte som skal utføre dette.

Fordeler med EHF

EHF i et standardformat gjør at aktørene kan sende og motta dokumenter som er like, og dette vil gi bedre og mer smidig dokumentflyt. Fakturaer og kreditnotaer vil heller ikke bli borte under transporten og det vil være kun ett sted å lete etter et dokument.

Det er et krav at fakturaer og kreditnotaer til statlige virksomheter skal sendes med standard EHF-formatet. Dette kravet ble satt i kraft 1. juli 2012.

 

Har du bruk for et faktura- og regnskapsprogram?

e-conomic regnskapsprogram gjør fakturering og regnskap enkelt.

Ja takk, jeg vil gjerne ringes opp av e-conomic.