Regnskapsordbok fra e-conomic

Finn svar på regnskaps- og bokføringsbegreper

DA (delt ansvar) - Hva er et DA?

DA er forkortelse for delt ansvar, og er en type foretaksform hvor to eller flere eiere (deltakere) samlet har et ubegrenset personlig ansvar for virksomhetens gjeld.

e-conomic er et komplett regnskapsprogram til alle slags virksomheter, også for ansvarlige selskaper. Klikk her hvis du vil prøve e-conomic regnskapsprogram gratis i 14 dager, og få tilgang til hele regnskapsprogrammet øyeblikkelig.

DA er forkortelse for delt ansvar, og er en type foretaksform. I et DA er alle deltakerne personlig ansvarlig for virksomhetens gjeld, men bare opp til sin egen eierandel. De deler altså ansvaret for gjelden.

Dersom selskapet går konkurs, kan deltakerne altså ikke belastes for mer enn sin egen eierandel. For eksempel dersom en kreditor skal kreve inn penger, kan en deltaker med eierandel 20 % kun belastes for 20 % av gjelden, selv om en eller flere av de andre deltakerne ikke kan betale.

Hvilke krav stilles til et DA?

Både enkeltpersoner og juridiske enheter kan være deltakere i et DA. Det er et krav at en deltaker er myndig. Et DA må registreres i Foretaksregisteret før det starter.

For detaljert informasjon om regler som gjelder for et DA, henvises det til selskapsloven som du finner på Lovdatas nettside.

 

Har du bruk for et faktura- og regnskapsprogram?

e-conomic regnskapsprogram gjør fakturering og regnskap enkelt.

Ja takk, jeg vil gjerne ringes opp av e-conomic.