Regnskapsordbok fra e-conomic

Finn svar på regnskaps- og bokføringsbegreper

Bilagsskanning – Hva er bilagsskanning?

Bilagsskanning er konvertering av dokumenter og bilag til digitale filer, som gjøres ved hjelp av en skanner.

Bilagsskanning finnes i e-conomic sin tilleggsmodul Skanning som gir deg tilgang til bilag og dokumenter, uansett hvor du måtte befinne deg. Det betyr at du eller en regnskapsfører kan bokføre bilag direkte på skjermen.

Bilagsskanning er altså skanning av dokumenter og bilag slik at de blir til digitale filer som kan brukes i for eksempel en datamaskin eller et nettbrett. Man kan også bruke begrepet fakturaskanning eller dokumentskanning istedenfor bilagsskanning.

Bruk bilagsskanning til å sende filer direkte via e-post

Fordelen med skanning er at man slipper å sende bilag og papir i posten. Ved hjelp av skanning kan man enkelt sende dokumentasjonen elektronisk uten at det tar ekstra tid i posten.

I noen programmer kan man også sende via e-post uten at man mellomlagrer på PC-en. Det er spesielt fornuftig hvis man bruker et program som e-conomic regnskapsprogram, hvor man mottar og lagrer dokumenter via e-post.

Bilagsskanning i e-conomic

e-conomic tilbyr en gratis app slik at du kan skanne bilag mens du er i farten. Ta for eksempel et bilde av en kvittering når du har den i hånden, så blir den automatisk overført til ditt regnskap i e-conomic.

 

Har du bruk for et faktura- og regnskapsprogram?

e-conomic regnskapsprogram gjør fakturering og regnskap enkelt.

Ja takk, jeg vil gjerne ringes opp av e-conomic.