Regnskapsordbok fra e-conomic

Finn svar på regnskaps- og bokføringsbegreper

ARS - Hva er et ARS?

ARS er en forkortelse for et Autorisert Regnskapsførerselskap, og er betegnelsen på et autorisert regnskapskontor.

Leter du etter en revisor eller regnskapsfører som kan hjelpe deg? I e-conomic regnskapsprogram kan du finne en regnskapsfører eller revisor på vår revisorliste.

Et ARS er det som godkjennes som et autorisert regnskapskontor. Man kan også bruke betegnelsen Autorisert regnskapslag (ARS) istedenfor ARS.

Krav til autorisasjon av ARS

ARS er et kontor som er offentlig godkjent av Finanstilsynet. For at et regnskapskontor skal kunne bli autorisert er det et krav om at daglig leder er autorisert regnskapsfører. Et ARS må også som regel ha fast kontorsted i Norge og det må være registrert i Foretaksregisteret.

For mer informasjon om hvilke krav og regler som gjelder for ARS, henvises det til Regjeringens nettsider.

Hva gjør et ARS?

Hovedoppgaven til et Autorsiert Regnskapsførerselskap er å føre regnskap for andre. Et ARS kan både føre regnskap for enkeltpersoner, så vel som bedrifter. Ofte kan en virksomhet trenge hjelp til sin regnskapsføring, og i stedet for å gjøre den internt, kan de få hjelp av et ARS. Da et ARS er strengt kontrollert av Finanstilsynet, skal de ha en god oversikt over Regnskapsloven og regler som gjelder for god regnskapsføring.

 

Har du bruk for et faktura- og regnskapsprogram?

e-conomic regnskapsprogram gjør fakturering og regnskap enkelt.

Ja takk, jeg vil gjerne ringes opp av e-conomic.