Regnskapsordbok fra e-conomic

Finn svar på regnskaps- og bokføringsbegreper

App - Hva er en app?

App er en forkortelse for application software. En app er en tilføyelse til en enhet og gir den ekstra funksjonalitet, enten det er en datamaskin, mobil eller et nettbrett.

I e-conomic regnskapsprogram kan du legge til tilleggsmodulen API som gjør at du kan integrere ulike systemer og apps med din e-conomic avtale. Her kan du lese mer om tilleggsmodulen API.

Vanligvis kjenner man apps som små tilleggsprogrammet til for eksempel smartphones – de aller fleste kjenner apps som Facebook, Snapchat og Instagram til mobilen. Det er altså små programmer eller software som fungerer via en datamaskin eller en API.

Forskjellige typer apps

Det finnes et hav av apps innenfor mange forskjellige områder. Man kan få apps til å hjelpe med regnskap, fakturering, bilderedigering, prosjektstyring, timeregistrering og mye mer. Innenfor hvert område finnes det utallige forskjellige utgivere av apps, som alle har sin spesielle funksjon eller design.

App, operativsystem eller program?

Det kan være forvirrende å finne rundt i de forskjellige betegnelsene, men her skal vi forsøke å forklare hva som skiller de fra hverandre:

  • App: Kjører sitt eget spesialiserte program via en platform (Yr, Google Translate, Pinterest)
  • Hjelpeprogram: Utfører mer generelle oppgaver på en datamaskin (antivirus, harddiskopprydning)
  • Programmeringsverktøy: Brukes til å lage dataprogrammer (Java og Gnu)
  • Operativt system: Det grunnleggende systemet som er skjelettet i en datamaskin (Windows og Mac OS)

Apps hos e-conomic regnskapsprogram

Hos e-conomic regnskapsprogram gjør vi bokføring lettere ved hjelp av apps. Apps kan for eksempel forenkle arbeidet med innskanning av bilag, integrering av nettbutikker og regnskapsprogram, samt til timeregistrering. Det er altså små tilføyelser som bygger ut og videreutvikler det grunnleggende regnskapsprogrammet i den retningen du ønsker.

Se hvilke apps du kan koble til e-conomic regnskapsprogram.

 

Har du bruk for et faktura- og regnskapsprogram?

e-conomic regnskapsprogram gjør fakturering og regnskap enkelt.

Ja takk, jeg vil gjerne ringes opp av e-conomic.